Mijn Visie

Gaat het goed of is het rustig? In de omgang met naasten belanden we door wat voor reden dan ook in bepaalde patronen. Dit is niet erg, maar soms zijn ze niet werkzaam meer. We blijven onszelf dan herhalen, voelen ons niet meer begrepen en raken in conflict met de ander of onszelf. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en het destructieve patroon loopt al weer. Als de rust is wedergekeerd gaan we het gesprek liever uit de weg, want het is immers net weer rustig…

In de systeemtherapie kijk ik naar wat er tussen mensen gebeurt, hoe patronen zijn ontstaan, maar vooral hoe we ze kunnen beïnvloeden, zodat iedereen zich weer prettig voelt. Daarnaast geef ik handvatten mee zodat mensen op een positieve manier het gesprek met elkaar kunnen blijven voeren en uiteindelijk hier geen therapie meer voor nodig hebben.

Belangrijk voor mij is dat de mensen die ik spreek zich erkend en begrepen voelen. Voor mij bestaan er meerdere waarheden en samen zoeken we naar een verhaal dat voor iedereen weer kloppend is.

Dit doe ik door veel vragen te stellen, confronterend te zijn, aan te sluiten bij de behoeftes van mijn cliënten en ik blijf altijd objectief.

Van mijn cliënten krijg ik vaak te horen dat ik oprecht, confronterend, respectvol en normaliserend ben. Daarnaast vinden mensen het fijn dat er ruimte is voor humor. .
Scroll naar boven